Какво е да си умствено силен, пита Мениджър Нюз? За някои това

...
Какво е да си умствено силен, пита Мениджър Нюз?
За някои това
Коментари Харесай

Един полезен метод да увеличите силата на ума

Какво е да си умствено мощен, пита Мениджър Нюз?

За някои това е умеенето да запазиш наличие на духа в сложна обстановка. За други - да работиш фокусирано. За трети - да си изобретателен, да умееш да измисляш креативен концепции. Или може би е всичко това по едно и също време?

Според Джон Хол - създател в американското бизнес списание Inc. и основател на компанията Influence & Co., умствената мощ е умеенето да реагираш стоически в предизвикателни ситуации и да бъдеш убеден. В онлайн раздела за маркетинг на изданието Хол споделя кое съгласно него усилва силата на човешкия разум. Съветът му може да бъде потребен за маркетолози, изобретателни хора, бизнес водачи. 

Умствената мощ, съгласно създателя, се усилва посредством писане на текстове. Въпреки че някои считат, че писането ги прави уязвими към рецензии и разкрива самоличността им пред останалите, което ги кара да се усещат слаби, писането е най-хубавият метод да се построи непоклатима основа за ментална мощ и човек да стане по-влиятелен, счита Хол. 

То упражнява мозъка. 

Умът е като мускул. Той има потребност да бъде квалифициран. Също както тялото, с цел да бъде поддържан във форма, се изискват подготовка, самодисциплина и неизменност. Най-вече е нужен твърдоглав труд - с едно бягане в парка на месец не би се получил огромен резултат за възстановяване на физическата форма, нали?!

Много сполучливи хора в бизнеса с разнообразни специалности са и положителни създатели на текстове. Това усилва уважението към тях. Умението да се написа добавя облика им пред другите, обогатява личността им. 

Хол споделя, че първият вложител във компанията му - американец на име Брент Бишор, му споделил, че доста обича да написа и го прави постоянно, когато има време. А е финансов специалист. 

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР